Pictoboards – Test

// Sponsoreret indlæg med helt egne ord og meninger //

Jeg er ufattelig dårlig til at fatte mig i korthed – Især når det gælder anmeldelser og tests. Jeg skulle jo gerne have det hele med!

Så lav en kop kaffe, smæk stængerne op og nyd, at du har en undskyldning for ikke at tage opvasken eller lægge tøj sammen, det næste lange stykke tid.

Pictoboards og Momster Test

Juhuu! Herhjemme har vi været så heldige at få lov til at teste billede- og motivationstavlen fra Pictoboards – https://pictoboards.dk/.

Pictoboards gik all in og sendte os deres store startpakke https://pictoboards.dk/product/bimo-stor-startpakke/, så vi virkelig kunne teste igennem.

Og ikke nok med dét! Så kan du lige tage et smut forbi Momster Test, http://momstertest.dk/, og læse endnu mere, da de udgiver anmeldelser fra hele 3 bloggermødre.

“Jamen, det lyder da fantastisk, men hvad er det for noget, I har testet”?

Pictoboards tavlen i al sin enkelthed

https://pictoboards.dk/product/bimo-stor-startpakke/

Tavlen fra Pictoboards har til formål at hjælpe børn, med at tydeliggøre deres rutiner i løbet af dagen. Den skaber succesoplevelser og styrker børnenes selvtillid, ved at gøre tingene selv.

Med illustrerede magnetmærker kan man inddele de forskellige gøremål, der skal klares i løbet af morgen, eftermiddag og aften.

Egentlig er vi ret heldige med Louie herhjemme. Han har faktisk ret godt styr på egne rutiner og er virkelig selvhjulpen.

Men jeg synes alligevel, det kunne være spændende at teste tavlen – Går det nu så godt som jeg selv tror, kan det blive bedre og kunne det eventuelt blive sjovere at klare dagens gøremål?

Vi modtager tavlen hurtigt og i fin indpakning – Ingen ødelagte dele, når du modtager pakker fra Pictoboards. Så langt, så godt!

Tavlen pakkes ud og billedmagneterne bliver grundigt inspiceret af Louies kyndige børneøjne. Der er ingen tvivl om, hvad de forskellige billeder symboliserer og vi går straks i gang, med at tilrettelægge dagen.

Favorit mærkaten – Fødselsdag!

https://pictoboards.dk/webshop/billedmagneter/

Billedmagneter ryger på hvor de hører til, der udfyldes en stjerne, når et gøremål er klaret, der sættes en rød magnet i en cirkel når 10 stjerner er udfyldt og der udløses en belønning derefter.

“Lyder det ikke fantastisk nemt”? “Jamen det er det”!

Der er selvfølgelig meget mere pædagogik i det, end ovenstående forklaring, men det er virkelig nemt at gå til.

Er du ved at blive skaldet, fordi du konstant river små totter hår ud af hovedet, når de daglige rutiner skal klares?

Prøver du at få junior i tøjet, mens han/hun bare løber rundt med måsen bar og synger MGP sange? Skal du igen forklare, at der altså skal vaskes hænder HVER gang, man har været på toilettet? Skal du endnu engang forklare junior, at Karius og Baktus altså også kommer på besøg, selvom man ikke har spist slik? Og er du træt af, at forklare det lille pus, at armene altså ikke falder af at bære sin egen tallerken ud?

Så skal du helt sikkert læse videre!

“Hvordan gik det så”?

Konceptet fungerer upåklageligt!

Som skrevet, er det sjældent vi bøvler med Louie og diverse gøremål.

Men han er også en dreng på snart 6 år, der driver sine forældre til vanvid og er ved at blive solgt for en halv flaske hvidvin, der ikke engang behøver at være kold!

Og her er tavlen et fantastisk redskab!

Der skabes lynhurtigt et overblik og kedelige rutiner, kan vendes til leg.

Vi sad sammen hver aften og valgte de forskellige mærkater ud, der passede til de forskellige gøremål og planer, vi havde dagen efter.

Det var skønt med lidt ekstra kvalitetstid og gav nogle hyggelige snakke – Win win!

Louie var vild med konceptet fra starten og han var helt med på, hvordan mærkaterne skulle sidde og synes det var nemt at gå til.

På med mærkaterne!

Og der blev virkelig gået til stålet, når der skulle udfyldes stjerner. Med tungen halvt ud af munden, blev der tegnet meget koncentreret, så der ikke blev tegnet (for meget) uden for stregerne.

Samtidig kom det matematiske geni op i ham, for der skulle jo udregnes, hvor mange stjerner, der nu manglede at blive udfyldt før han nåede de 10.

“Hvad er det med de stjerner”?

Åh, stjernerne er vigtige!

For hver 10. stjerne, der udfyldes, sættes der en rød magnet inde i en cirkel og der udløser en belønning. Når alle 9 magneter sidder flot i cirklerne, udløses der en større belønning.

Meningen med tavlen er nemlig at anerkende, når junior har klaret sine gøremål og rutiner.

Herhjemme gjorde vi det dog en smule anderledes – Og det kan du naturligvis også vælge at gøre. Man kan nemlig sagtens tilpasse diverse belønninger, så det passer til jeres familie.

Jeg er nemlig ikke den store tilhænger af deciderede belønninger, når det gælder almindelige hverdagsrutiner og opgaver. Her mener vi, at vi som en familie, hjælper hinanden og ikke skal have noget for at dække bord, rydde op osv. Altså, jeg siger naturligvis ikke nej tak til en flødebolle, næste gang jeg tømmer opvaskeren, but you get the point.

Vi aftalte derfor, at der “kun” var en lille belønning, når alle 9 magneter var sat ind i cirklerne. Samtidig fik han heller ikke stjerner for alt, hvad der stod på tavlen – Jeg synes f.eks., det var lidt for meget, at der skulle udfyldes stjerner hver gang der blev vasket hænder.

Der skulle derfor kæmpes lidt mere for belønninger (onde onde mor), men det fungerede helt fint og Louie fik masser af high-fives, for hver stjerne, der blev udfyldt – Og det var han helt tilfreds med, især da han måtte vælge menuen en aften.


“Var det hele bare fryd og gammen”?

Tæt på! Der er dog et lille aber dabei.

Jeg savnede flere mærkater med pligter. Der var nogle stykker, såsom at rydde op, dække bord, passe kæledyr, men jeg savnede lidt flere.

Og ikke fordi, jeg nu vil anklages for børneslaveri, men en “gå ud med skralderen”, “rede seng” eller lignende, havde været fantastisk.

På den måde, kan man også tilpasse pligterne i takt med, at junior bliver større og derved bruge tavlen i endnu længere tid.

Måske kunne de, hos Pictoboards, overveje at lave flere mærkater eller eventuelt designe en mærkat, man selv kunne tegne på?

Så kunne onde onde mor her, selv tegne diverse pligter og blive virkelig populær herhjemme.

Louie manglede en mærkat for “tegne”. Det var faktisk det første han spurgte efter, da vi havde luret alle billedmagneterne igennem. Vi endte med at bruge “lave lektier” og det fungerede helt fint.

“Er tavlen en nødvendighed i alle hjem”?

Jeg må nok konkludere, at Pictoboards tavlen ikke er et livsnødvendigt redskab herhjemme.

Jeg er oprigtigt vild med tavlen og dét den kan gøre, men er ikke det store behov herhjemme.

Men, det er dog blevet sjovere for Louie, at klare dagens rutiner og gøremål og det er jo et stort plus.

Og så glæder jeg mig til at teste den, når han skal starte i skole til sommer. Her vil tavlen måske gøre større nytte, da der vil komme en del nye ting på plakaten, når man bliver skoledreng – Puha, skoledreng!

Til gengæld kan jeg se et kæmpe potentiale, når det gælder børn, der virkelig kæmper en kamp og forældre, der har brug for at hjælpe børnene med at vinde slaget.

Det overblik og den tryghed, tavlen kan skabe, kan være en kæmpe hjælp for mange familier.

Det kan både være børn med krudt i rø…, men så sandelig også børn med diagnoser (her foretager jeg naturligvis “blot” en personlig vurdering).

Så kæmper du med rutinerne derhjemme, vil jeg helt sikkert anbefale dig at investere i denne tavle.

Jeg er også stensikker på, at tavlen vil være et fantastisk redskab i diverse institutioner og hos dagplejemødre.

Funktionalitet, tjek! Kvalitet?

Tavlen er super fin, med en tynd træramme omkring og vil passe fint ind i de fleste hjem – Det må jo gerne se lidt pænt ud, selvom det er praktisk, ik´?

Personligt ville jeg have lavet streger, cirkler og stjerner sorte i stedet for blå. Det er virkelig et first world problem, I know, men tavlen ville, i mine øjne, syne pænere hvis farven var sort.

Især når der er så mange fine farver på billedmagneterne.

For det er da virkelig fine! Det er nemt at se, hvad de repræsenterer og ellers kan man altid svinge forbi hjemmesiden, hvor der er billeder af- og forklaring til mærkaterne. https://pictoboards.dk/webshop/billedmagneter/

Billedmagneterne virker robuste og sidder godt fast, dog uden at skulle lirkes af med en skruetrækker eller ende med at knække negle i forsøget – Vigtigt!

Tavlen får desværre nogle knubs, efter Louie har tegnet en cirkel rundt om én af stjernerne – Hvilket man nok må se i øjnene, vil ske mere en enkelt gang. Sikkert akkompagneret af hjerter og små pindemænd.

Selvom jeg hurtigt fjernede tuschstregen, kom der et aftryk på tavlen, der stædigt holder på sin ret til at blive der.

Om Louie havde de store muller på, tuschen var for hård eller om pladen er for skrøbelig, ved jeg desværre ikke – Men det ser desværre ikke så pænt ud med aftryk på tavlen.

Til gengæld er den super nem at rengøre. Nup bare en tør bomuldsklud og vupti, tavlen er klar til en ny omgang.

“Men, hva´koster´n”?

Når jeg tænker på det behov, vores familie har haft for tavlen, er prisen i den dyre ende, synes jeg.

Tavlen vi testede herhjemme står til 799,-.

Men hvis man har behovet for den store hjælp, som tavlen kan give, er det gode penge givet ud.

Du kan købe en hel plain tavle til en billigere penge. Men så skal du selv tegne og skrive, sætte streger og lave stjerner, viske ud og tegne nye stjerner, lave cirkler og flere streger osv. osv.

Med en pakkeløsning fra Pictoboards, kan du bruge din, i sikkert forvejen, sparsomme tid på andet end at tegne og skrive en masse. Her kan du bare gå i gang, med at få styr på rutiner og få mere overskud i hverdagen.

Og du kan vælge forskellige pakker, købe løse billedmagneter, timer eller hvad din families behov end måtte være.

Hey! Tillykke med at du nåede helt til enden af denne test – Du har hermed vundet en virtuel flødebolle og evig taknemmelig fra min side! Tak fordi du læste med.

Har du ikke fået nok af at læse om tavlen fra Pictoboards? Så hop endelig ind og læs med hos mine søde bloggerkolleger og se, hvad de er nået frem til.

Signe fra “En mors liv”: http://enmorsliv.dk/2019/03/21/struktur-i-hverdagen/

Cecilie fra “Gingermom”: http://gingermom.dk/2019/03/20/motivationstavler-virker-det/

Skriv et svar