Mit nye år – En dagbog

2019, din gamle svinger – Det er sgu dejligt at se dig!

Et nyt år = Nytårsforsæt!

Og hvilken bedre måde at starte sit nye liv, end at skrive alle de nye oplevelser og skønne ting, man nu skal til at have ind i sit liv, ned i en dagbog.

Jeg glæder mig!

Den 1. januar – LET´S DO THIS!

Men hov, den 1. januar tæller naturligvis ikke med i nytårsforsæt – Det ved enhver jo. Der står den på rekreation efter aftenen før og den nye sæson af Modern Family. Åh, det var også fjollet af mig, at være total klar til kamp allerede i dag. Tossede mig, altså. Og så må jeg hellere lige få spist alt det slik og junk, vi har liggende i huset, så jeg ikke bliver fristet af det mere.

Den 2. januar – Nu skal nytårsforsætterne sgu indvies!

Men skulle man nu egentlig ikke lige læse listen igennem og lige sætte de nytårsforsæt lidt i orden. Måske er der nogle af dem, der passer sammen og kan klares i ét hug – Så er det jo mega fjollet, at man ikke lige har sat sig lidt ind i tingene.

Den 3. januar – Nu er jeg virkelig klar.

Ihh, man har næsten ikke fået noget søvn hele natten, fordi man har været så spændt på at møde sit nye jeg, dagen efter. Gad vide, hvordan mit nye jeg er? Sikkert vildt fantastisk og helt anderledes end mit gamle kedelige jeg. For det var jo den gamle mig. Det jeg, der levede året før og bare slet ikke fungerede og virkelig havde brug for at ændre en masse ting. Farvel til dig, gamle kedelige jeg! Men okay, det er måske heller ikke den allerbedste velkomst til mit nye jeg, når gamle kedelige jeg har sovet virkelig dårligt. Det er faktisk både flabet og utrolig uhøfligt at tage imod fantastiske, nye jeg, med trætte, gamle, kedelige jeg.

Den 4. januar – Nu er jeg klar til at møde mit nye jeg.

“Halløjsa, nye og fantastiske jeg – Du ser virkelig fabulous ud!” Sådan, nu er vi i gang. Jeg har hilst pænt på nye, fantastiske jeg og givet gamle, kedelige jeg et ordentligt los. Herut med dig, her er kun plads til en virkelig skøn personlighed her hos mit nye jeg. En personlighed, der skal tabe sig og være en bedre mor/hustru/veninde/kollega/nabo/datter. Og naturligvis er der kun plads til en personlighed, der ikke brokker sig over at vente i køen, fordi én eller anden har glemt af veje sine druer. En personlighed, der altid vågner med et smil og lige kreerer en 5 stjerners morgenkomplet med hele pivtøjet. Ja tak, det er kun sådan en personlighed, der skal matche mit nye, fantastiske jeg. Men pyha, man bliver helt træt af at være så fab´- Jeg må hellere lige hvile mig lidt og give mit nye jeg lidt ro, så jeg virkelig kan sparke røv fra i morgen.

Den 5. januar – Mit nye jeg er udhvilet og klar

Mit nye, fantastiske jeg, vågner selvfølgelig med et smil. Mega klar til at kreere 5 stjerners morgenkomplet und alles. Men hov, der blev vist ikke lige handlet ind i går – Det må vist være resterne fra mit gamle, kedelige jeg, der selvfølgelig glemte det, inden hun fik sparket. Typisk gamle, kedelige jeg, ikke at få handlet ind. Nåh, nye, fantastiske jeg, kan godt lige klare en enkelt dag uden morgenmad og så må der hellere blive handlet ind til stor morgenkomplet i morgen. Der skal bare lige skrives en superb indkøbsliste og jeg har den helt rigtige app til formålet. Men hov, internettet er nede og nu virker appen ikke. Intet problem for nye, fantastiske jeg. Jeg finder da bare på noget og skriver ned på gammeldaws manér. Ihh, hvor filan er min kuglepen nu henne? Ej, sikke noget møg, den er vist blevet væk. Nåh, så napper jeg bare lige én af knægtens farveblyanter. Men måske er det alligevel ikke så smart – Jeg skal jo have listen med og krydse tingene af. Og det går virkelig ikke at have en farveblyant liggende løst i lommen – Den kunne jo lave mærker i min jakke. Mon ikke internettet fungerer igen i morgen, så appen virker og jeg kan få handlet?

Den 6. januar – Internettet virker!

Nu skal der handles! Og det er virkelig tiltrængt, for mit nye, fantastiske jeg, har ikke fået den bedste start på sit nye liv, hvad angår mad. Men NU skal det altså være. Indkøbslisten bliver lavet i nøje samarbejde med diverse opskrifter, der er sat ind i appen. De ser virkelig lækre ud og nye, fantastiske jeg, vil springe på hovedet ned i en spidskålssalat. Mums! Men altså, så er der selvfølgelig udsolgt af spidskål i Rema – Hvad er nu det for noget rod? Der er masser af andre slags kål, men nu hedder salaten jo ikke en rådkålssalat eller hvidkålssalat, vel? Næh, må hellere følge opskriften til punkt og prikke – Ingen smalle steder hos mit nye, fantastiske jeg.

Den 7. januar – Jeg har fundet spidskål!

Hurra hurra, NU er dagen virkelig kommet. Mit nye, fantastiske jeg vågnede med et smil, fik lavet 5 stjerners morgenkomplet OG har nu spidskål i køleskabet. Kom bare an! Nu skal der laves spidskålssalat og andet sundt. Alle maskiner tages frem, alt udstyr hives op af skufferne og bliver støvet af, det fine porcelæn bliver sat på bordet og alle vasker hænder inden de sætter sig. Succes! Mit nye, fantastiske jeg er i et vældig godt humør. Også selvom ingen andre gider at smage på maden. Ja ja, den ser lidt funky ud, men det skal sund mad jo gøre. Og ja ja, her lugter en lille smule af prut, da der naturligvis kun serveres blomkålsris nu. Og ja ja, køkkenet ligner lort og det flyder med alverdens maskiner og andet udstyr. Men bortset fra dét, har det virkelig været en vellykket dag!

Den 8. januar – Nu med træning!

I dag skal mit nye, fantastiske jeg til træning. Der startes stille og roligt ud med en let begynder spinning og derefter yoga, så mit nye, fantastiske jeg, kan strækkes godt igennem – Det bliver fab´! Efter 2 timers træning er mit nye, fantastiske jeg i total højt humør. Det er simpelthen så skønt at være den her “ihh, jeg tog lige 2 timers træning i træk, MED et smil” type. Okay, man får faktisk en smule ondt i røven af at sidde på de her cykler. Og mine fødder sov næsten hele spinningtimen, på grund af de stramme spinningsko, mit nye, fantastiske jeg har brugt 1500 kr. på. Og det der yoga, var da okay, selvom jeg var den eneste, der ikke kunne røre sine tæer, mens man stod op. Og der var helt sikkert ikke nogen, der hørte den kæmpe prut, der voldsomt forlod min krop, midt i “downward dog” positionen. Jeg er stadig topmotiveret og den skønne proteinshake, der skal drikkes efter træning, smagte fantastisk – I morgen vil jeg prøve at lave den uden klumper.

Den 9. januar – Endnu en træningsdag.

Yes, mit nye, fantastiske jeg er SÅ klar på endnu en træningsdag – Både spinning og yoga. Men for satan, hvor gør det ondt i lår, røv, arme, mave, skuldre, nakke, ører, øjenvipper, øjenbryn og hår. Måske er det ikke så smart at tage afsted til træning igen i dag? Faktisk læste mit gamle, kedelige jeg engang en artikel, der forklarede at det faktisk ikke var sundt at træne 2 dage i træk. Pyha, godt mit nye, fantastiske jeg pludselig kom i tanke om det – Der var da lige ved at ske en katastrofe. Der stod vist også i artiklen, at man bare skulle smide sig på sofaen, når man havde smerter efter træning. Og mit nye, fantastiske jeg, skal absolut ikke stille mig på tværs af diverse eksperter . Næh nej, det er mit nye, fantastiske jeg alt for god til.

Den 10. januar – Her går det helt perfekt.

Dagen startede næsten med et smil. Mit nye, fantastiske jeg, sov ikke så godt i nat på grund af smerter efter træning. Det blev besluttet, at noget, der gør så ondt overalt, umuligt kan være sundt for én. Derfor marcherede mit nye, fantastiske jeg afsted mod træningscenteret for at opsige medlemskabet. Og det gik helt fint – Ingen problemer dér. Altså, når bindingen på 1 år er udløbet, selvfølgelig. Med oprejst pande gik mit nye, fantastiske jeg ud for at handle. Der skulle købes mere kål – Mums mums, man bliver aldrig træt af kål. Eller, lidt træt kan man godt blive. Men hey, det er sundt og man vænner sig efterhånden til det. Eller, ikke helt, men I ved hvad jeg mener. Der var lang kø ved kassen, men mit nye, fantastiske jeg, er jo ikke typen, der lader sig hidse op af sådan nogle bagateller. Okay, endnu én, der ikke har vejet sine vindruer. Hvor svært kan det være? Der står sgu da et skilt lige ved siden af, hvor der står “vej selv” med store fede bogstaver. Mit nye, fantastiske jeg trækker selvfølgelig vejret dyyyyyybt ned i maven – Ikke ned på gamle, kedelige jeg´s niveau. Gad vide hvad gamle, kedelige, jeg egentlig laver i øjeblikket?

Den 11. januar – Her går det helt perfekt.. Eller næsten..

Altså, måske er det også total overvurderet at vågne med et smil hver morgen? Og hvem har egentligt godt af total morgenkomplet hver morgen? i hvert fald ikke mit nye, fantastiske jeg. En kop urtete må være rigeligt og så kan mit nye, fantastiske jeg også lige sove 30 minutter ekstra – Søvn skulle være så sundt for krop og sjæl, så det må være den rigtige løsning at bytte morgenmaden ud med søvn. Mit nye, fantastiske jeg er virkelig klog! På vejen hjem skinner solen og mit nye, fantastiske jeg er simpelthen så lykkelig for at have taget cyklen. Godt for helbred og klima – Win win. Og ja ja, alle kan selvfølgelig blive fanget i en voldsom regnbyge, men det skal ikke slå mit nye, fantastiske jeg ud. Heller ikke selvom cykelkæden går i stykker og efterlader mit nye, fantastiske jeg midt ude i regnvejret med en defekt cykel. Ingen problemer, mit nye, fantastiske jeg hidser sig ikke op over bagateller. Det var kun gamle kedelige jeg, der gjorde sådan noget. Gad vide hvad gamle, kedelige jeg får tiden til at gå med?

Den 12. januar – Nu må det sgu være nok!

Mit nye, fantastiske jeg kæmper! Ikke fordi, der er noget galt med nye, fantastiske jeg. Nej nej, det er alle andre, der ikke forstår og respekterer mit nye, fantastiske jeg. Hvem fanden har chokoladekage med på arbejde, når mit nye, fantastiske jeg udtrykkeligt har forklaret, at der altså detoxes for fuld hammer i øjeblikket? Og så en 2 lags chokoladekage – Svineri! Og hvem fanden har glemt at afmelde nyhedsbrevet fra fitnesscenteret, når jeg har sagt, jeg ikke gider komme mere. Det var deres skyld, jeg havde så ondt, så jeg gider overhovedet ikke høre mere fra dem. Og hvem er det lige, der har besluttet at kål skal implementeres i samtlige opskrifter, der skulle gøre dig tynd? Det er jo dødssygt at æde det lort i flere dage i træk. Og hvem i hede hule halløjsa, har fundet på “vågn op med et smil og få en dejlig dag” idéen? Jeg gider satme ikke smile når jeg står op – Jeg er sur over at vækkeuret ringer! Hmm, mit gamle, kedelige jeg havde straks gjort noget ved ovenstående – Og gerne med en masse bandeord til følge. Men sådan er mit nye, fantastiske jeg heldigvis ikke – Overskud, overskud og mere overskud.

Den 13. januar – Fuck overskud, overskud og mere overskud!

Nu gider jeg ikke mere. Mit nye, fantastiske jeg er overhovedet ikke fantastisk. En slap, kålspisende, kagehungrende wannabe, der slet ikke fungerer i min krop. Jeg savner gamle, kedelige jeg, der åd pandekager til morgenmad, sprang frokosten over for at få plads til mere pizza om aftenen. Skiftede kø, når der stod en idiot, der ikke havde vejet druer. Spiste to stykker kage, når bogholder Karen havde fødselsdag og bagt kage til afdelingen. Der havde grinet højlydt af sig selv, når der blev pruttet til yoga og havde trykket “afmeld” på det skide nyhedsbrev fra det dumme fitnesscenter.

Den 14. januar – Hej gamle svinger!

Jeg er lykkelig. Mit gamle, kedelige jeg er tilbage! Ikke mere nytårsforsæt – Bare gode gamle, kedelige jeg. Vi fejrer tilbagekomsten med osterejer, lunken hvidvin og serier på Netflix. Velkommen tilbage, gamle svinger! “Skal vi prøve med et nyt, fantastisk jeg igen næste år?” Ja, naturligvis!

Skriv et svar